Trip 2018 to Bali - 4 hari 3 malam di Danoya Villa, Seminyak

Published: Saturday, 10 March 2018 Written by Si Rusuk Kiri

Salam & Hi All

d28429570 979317188883877 3456692196395188224 nHotel ni dari airport dalam 30-40 minit. Airport transfer ๐Ÿš kami ambil sekali dengan tour guide. 100k rupiah/trip airport to hotel.
---

d28432769 2015528658688418 6057470940537683968 n
Part bilik ni memang excited sikit nak cerita ๐Ÿก. Ok, ini atas pandangan masing masing. Ada yang kata ambik bilik/hotel biasa biasa pun takpa, bukan duduk bilik sangat pun. Kan nak berjalan. Tapi, kami tak. Dua dua nak seiring. Berjalan sangat pun ya, nak lepak bilik sangat pun ya. Selesa yang penting ๐Ÿ˜.
---

d28432864 341074563068914 3319276762164101120 n

d28434740 765453286999227 340701313002110976 n
Kriteria pertama untuk pilih bilik kami adalah: PRIVATE POOL with reasonable price. Dulu di #Lombok pun kami stay di #svargaresort juga with private pool. Kebanyakan villa di Bali ada private pool. Hotel pun banyak, cuma takda private pool la. So, this trip kami pilih #danoyavillabali
---

d28754456 1809334509141876 4291318021202378752 n

Boleh check price Agoda, Trivago, booking.com, etc. Banyak pilihan villa sebenarnya. Bab bilik ni selalu hubby akan survey, kami discuss and decide.
----
First 2 nights kami ambil 1 room villa. Villa ni bukan konsep macam homestay yang ada sebijik je, konsep hotel ni semua nya villa. Bawah ruang tamu, kitchen (boleh masak) dan ada satu bilik air. Atas ada 1 bilik king bed dan bath tub. Ini pun bagi kami cukup dah untuk 4 beranak. Total untuk 4hari 3malam adalah RM1500+- with breakfast. Breakfast boleh pilih & semua sedapp ๐Ÿ˜. Mula mula nak ambil extra bed, tapi charge untuk extra bed 450k rupiah/night which we think tak worth. Sebab kalau kira kira baik ambik 2 rooms villa time online booking hari tu. Atau kalau nak upgrade ke 2 rooms villa caj nya 500k rupiah/night.
---

d28427313 592307714437976 634852095412928512 n

Fikir punya fikir, untuk malam last tu kami request upgrade ke 2 rooms villa. Dapat la harga diskaun time tu 400k rupiah/ night. YAY!
---
Mula mula pindah 2 bilik tu kami tengok, alamak.. pool dia ada ruang terbuka pula. Tak privasi rasanya. Tanya reception lagi sekali if ada tak villa lain available, terus dibaginya 3 rooms villa at no extra charges. Servis memang tiptop ๐Ÿ‘
---
1 room villa ok, 2 rooms villa just nice, 3 rooms villa terlalu besar la untuk kami 4 beranak.
---
Hotel shuttle ke sekitar #seminyak adalah free
Contohnya ke #SeminyakSquare. Ke tempat lain, ada caj. Overall, best!

Sekian, โค๏ธ 

#baliindonesia
#mybalitrips
#cuticuti2018msz

Hits: 42