Trip 2018 to Bali - Day 2 - JIMBARAN

Published: Friday, 09 March 2018 Written by Si Rusuk Kiri

Salam & Hi All

Day 2, 03 Mar 2018 - JIMBARAN.

28427679 130497011113288 8760128172957106176 n
Makan di tepi laut sambil tengok sunset dan menghadap Lautan Hindi ni satu aktiviti yang saya nak buat di #Bali. Pemandangan yang cantik 😍! Jadi, dalam itinerary kami wajib ada ini, aktiviti lainnya kami adjust ikut kesesuaian family dan anak anak.

28429809 2075716069122290 6165232451678371840 n
---

28430518 295060714355599 8174830267744124928 n

Harga makanan ikut pakej set dan boleh juga ala carte. Untuk set dua orang, bermula dari 1juta rupiah ke atas 🤑 manakala ala carte ikut timbang. Disebabkan tujuan asal nak makan lobster sambil bercinta tengok matahari terbenam, jadi kami ambil lobster (ikut timbang) dan tambah sotong. Kalau ambil set ada mussel, udang. Ini pun berlebih. Tapau bawa balik hotel. Oh, rempah untuk bakar sedap👍! Sotong kami just order untuk goreng je.

28752105 153086558698380 3459464159698092032 n

28751200 2090166144535575 5705462155466244096 n

28157947 570810169941163 8390020653398360064 n
---

28751146 747857668752949 868611145106194432 n

Perjalanan dari Kintamani ke #Jimbaran dalam 2jam lebih. Cuma nak sampai tu sesak sikit, kereta banyak. Maklumlah, hujung minggu. Tengok 1st pic 👆 pun nampak ramai orang kan?

28753654 2459487324093673 8587836934267600896 n

---

 

28752542 385349901929137 1455778696827764736 n

For info, sekitar sini takda tempat shopping. Terbantut impian sis nak shopping sambil tunggu sunset, huhuhu 😅 Ngam ngam sunset kami pun balik.. tak larat dah nak tunggu sampai malam, kesian kat kids aktiviti dari pagi lagi..
---

28427876 1720194201371099 6854329773586382848 n
TIPS:
1. Datang awal. Dalam 5.30petang. Sebab sunset dalam 6.30petang dan kalau hujung minggu selalu penuh.
2. Kalau ada restoran pilihan hati, better masukkan dalam itinerary supaya supir tahu korang nak ke restoran mana. Kebiasaannya, supir akan bawa ke restoran yang dorang dapat komisyen. Macam kami, kami ikut je sebab takda spesifik restoran yang nak dicuba. Asalkan halal.

Sekian, nanti sambung lagi ❤️!
#jimbaranbay
#baliindonesia
#mybalitrips
#cuticuti2018msz

Hits: 270